Smørkokt sommerkål fylt med krabbesalat, 'nduja og revet Pepperrot

En sommerlig variant som passer perfekt på terassen og i hagen, men allikevel med nok "Ooomph" til å varme en regnværsdag
  • 20 min
  • Enkel
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Ha vann, buljong, smør og salt i en stor gryte med lokk. Kok opp over høy varme
  • 2
    Del kålen i båter omtrent 3-4 cm på det tykkeste. Ha kålen i gryta, sett på lokket, og la dampe i 4-5 minutter til kålen er mør
  • 3
    Ta ut kålen og riv ut det innerste av kålen, så det blir som en "kopp" du kan ha gode greier i. IKKE KAST KOKEVANNET.
  • 4
    Finhakk den kålen du har fjerna, og bland dette med krabbekjøtt. Smak til med sitron.
  • 5
    Legg kål i suppeskåler og topp med krabbesalat, 'nduja og pepperrot.
  • 6
    Skum opp kålsmøret som er igjen i gryta med en stavmikser og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • 7
    Hell kålskummet over kålen med 'nduja og pepperrot og server med en gang

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry