Steambun med krabbe og karrimajones

En digg steambun med krabbe og karri, til fest, middag eller som forrett.
  • 50 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Steambun:

  • 1
    Bland alle de tørre ingrediense i en eltebolle.
  • 2
    Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varmes opp til ca. 40 grader og helles over i bollen med det tørre.
  • 3
    Elt sammen i ca. 5 minutter til en smidig deig.
  • 4
    Dekk plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  • 5
    Del deigen i emner på 40-50 gram og rull dem ut og legg på brett. Dekk med plastfolie.
  • 6
    Heves til dobbel størrelse.
  • 7
    Kjevle dem ovale, pensle overflaten med olje og brettes slik at sidene med olje ligger mot hverandre.
  • 8
    Legg på mellomleggspapir eller små firkanter av bakepapir og dekk med plast.
  • 9
    Heves til ca. dobbel størrelse før de dampes i en bambuskurv eller dampovn i 6 minutter.
  • Karrimajones:

  • 10
    Bland eggeplomme, sennep og karri en bolle og visp sammen.
  • 11
    Spe så inn oljen i en tynn stråle under konstant omrøring. Smak til med salt og sitron.
  • 12
    Fyll steambuns med agurkskiver, koriander, finsnittet løk og krabbekjøtt.

Relaterte oppskrifter

  • 4/5
    20 min Enkel Kos

    Krabbegrateng med pasta og estragon

  • 4/5
    20 min Enkel Kos

    Krabbe med hoisinmajones og tempuraperler

  • 5/5
    30 min Middels Kos

    Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potet

  • 25 min Middels Kos

    Krabbe med syltet sopp, grillet kålrot og kefirdressing