Krabbeoppskrift - Baskerkrabbe


Kokkens favoritt

Baskerkrabbe

Sunt og utrolig godt. Flambert og gratinert er baskerkrabben ypperlig som forrett eller tapas.
  • 40 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Brun løk i olje over svak varme til den er karamellisert (lys brun farge).
  • 2
    Tilsett smør og grovhakkede tomater. Stek i ca. 30 sekunder til tomatene "smelter".
  • 3
    Bland inn tomato fritto og fiskekraft, reduseres til du har en jevn masse.
  • 4
    Tilsett krabbekjøtt, tøm på cognac og tenn på.
  • 5
    Smak til med røkt paprikapulver og salt.
  • 6
    Fyll massen tilbake i krabbeskjellene og gratiner med 1 ss smør på 200 grader i ca. 8 minutter.

Relaterte oppskrifter

  • 5/5
    10 min Enkel Kos

    Krabbe naturell

  • 5/5
    80 min Middels Kos

    Strandkrabbe Bouillabaisse med Krabbeklør, Fennikel og Rouille

  • 5/5
    15 min Enkel Kos

    Kokte krabbeklør glasert i hissig Jalapeño-majones

  • 40 min Middels Kos

    Friterte Padroner fylt med Krabbe, Lime og Chili