Spicy Crab Fried Rice

Denne fantastiske retten er en smaksbombe fra vår etterhvert nære og kjære Sør-Øst-Asia. Med gårsdagens ris, fersk krabbe og noen flasker med sauser man (i alle fall red.) alltid har stående i skapet, kan du lage en rask, enkel og sunn matrett du aldri blir lei av! 🦀🍚 Denne retten kommer fra vår venn Elisabeth, kokken bak bloggen, boken og de sosiale kanalene AltAsiatisk!
  • 20 min
  • Middels
  • Sunn
Lukk

Fremgangsmåte

  • 1
    Varm olje på middels høy varme i en stor wokpanne. Fres løk og hvitløk til gyllen og klekk inn eggene. Stikk hull i plommene så de flyter utover. Rør lett sammen med eggehvitene.
  • 2
    La eggene bli litt faste før du vender og brekker de oppi mindre biter. Tilsett ris og gulrøtter.
  • 3
    Bland alle ingrediensene godt sammen før du tilsetter soyasaus, fiskesaus, sukker og pepper. Bland godt opp og ha deretter oppi krabbekjøttet fra Hitramat
  • TIPS
    Spar gjerne litt på kjøttet som topping om ønskelig
  • 4
    Vend krabbekjøttet inn sammen med risen. La risen steke og trekke i seg alle smakene i ca. 2-3 minutter til, og rør opp av og til.
  • 5
    Ha til slutt oppi hakket vårløk eller koriander, bland opp en siste gang så er denne klar. Serveres med noen lime båter og agurk skiver.
  • TIPS
    Valgfritt: Denne stekte risen er mild, god og ekstra frisk når du smaker til med lime. Dersom du ønsker mer styrke og fiskesaus smak i din, kan du lage thai "prik nam pla", som er en fiskesaus-dipp som pleier å serveres med denne steke risen. På samme måte som vi smaker til med salt og pepper i mange retter, kan du smake til med denne dippen her om du ønsker mer smak. Bland sammen ca. 1-2 ss fiskesaus, 1 hakket chili og 1 fedd hakket hvitløk, og litt lime i sausen.

Relaterte oppskrifter

  • 5/5
    25 min Enkel Sunn

    Asiatisk krabbesalat

  • 4/5
    25 min Enkel Sunn

    Bulgur-salat med Krabbe

  • 5/5
    30 min Enkel Sunn

    Miang Kham med krabbe

  • 5/5
    15 min Enkel Sunn

    Lisbeth Størvolds sommerlige Krabbetaco