Grillet blomkålkrabbe med smørvinaigrette

Enkel og nydelig krabbe på grillet blomkål.
  • 30 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Grillet blomkål:

  • 1
    Damp blomkålen i kjele med vann i bunn og med lokk i ca. 4 minutter (avhenger av størrelsen på blomkålen. Avkjøl i 10 minutter på ei fjøl.
  • 2
    Skjør blomkålen i skiver. Pensle med rapsolje og strø på litt salt.
  • 3
    Grill blomkålskivene på den ene siden.
  • TIPS
    Hvis blomkålkjernene fortsatt er hard i kjernen kan de bakes ferdig i ovn på 140 grader. Ligger de for lenge på grillen kan de gå i oppløsning.
  • Smør-vinaigrette:

  • 4
    Smelt smør i en kjele på medium varme.
  • 5
    La smøret koke under omrøring til smøret er nøttebrunt.
  • 6
    La det avkjøle seg lit. Ha så i løk, egg, tomat, kapers og urter til slutt.
  • Anretning:

  • 7
    Ha blomkålen på en tallerken. Topp med krabbe og smør-vinaigrette.

Relaterte oppskrifter

  • 20 min Enkel Kos

    Krabbegrateng med pasta og estragon

  • 20 min Enkel Kos

    Krabbe med hoisinmajones og tempuraperler

  • 5/5
    30 min Middels Kos

    Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potet

  • 25 min Middels Kos

    Krabbe med syltet sopp, grillet kålrot og kefirdressing