Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potet

En frisk og smakfull krabberett.
  • 30 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Grillet kål:

  • 1
    Damp kålen hele i en stor kjele med litt vann i bunnen, med lokk. Avhenger av størrelse på kålen, men ca. 7 minutter.
  • 2
    Ha kålen på en fjøl og la den kjøle seg ned i ca. 10 minutter.
  • 3
    Skjær de så i 4, slik at stilken fortsatt er på. Stilken hjelper med å holde kålen på plass.
  • 4
    Grill kålbitene på begge sider.
  • 5
    Pensle med god olivenolje (evt. smør)
  • Smørsaus:

  • 6
    Finkutt sjalottløken og stek den litt i en kjele.
  • 7
    Ha så i eddik og reduser til halvparten.
  • 8
    Tilsett så fløte og la dette småputre i noen minutter.
  • 9
    Skjær smør i terninger og pisk det inn i sausen (evt. bruk en stavmikser). Smak til med salt og sitron.
  • 10
    Ha i lakserogn og gressløk rett før servering.
  • Sprø potet:

  • 11
    Kutt potetene i strimler på 1x1 millimeter. Mandolin er et veldig godt hjelpemiddel. Alternativt benytt en ostehøvel og kutt så i strimler.
  • 12
    La strimlene ligge i rennende kaldt vann i 5 minutter. Dette er for å få skylt ut det meste av stivelsen.
  • 13
    Legg så strimlene på et brett med papir eller klede.
  • 14
    Det er viktig at de er tørre før man skal fritere dem.
  • 15
    Varm opp olje i en kjele eller frityr til 165 grader. Friter strimlene i flere omganger til de er gylne. Strø over litt salt.
  • TIPS
    Dette kan gjøres flere dager i forveien. Oppbevares i boks med lokk på tørt sted.
  • Anretning:

  • 16
    Dryss sprø potet over kålen.
  • 17
    Varm opp krabben i en kjele og legg inntil den grillede kålen.
  • 18
    Ha på godt med smørsaus.

Relaterte oppskrifter

  • 20 min Enkel Kos

    Krabbegrateng med pasta og estragon

  • 20 min Enkel Kos

    Krabbe med hoisinmajones og tempuraperler

  • 25 min Middels Kos

    Krabbe med syltet sopp, grillet kålrot og kefirdressing

  • 35 min Middels Kos

    Grillet søtpotet og mais, krabbe, avakado og soyasmør