Krabbesufflè

En herlig suffle med krabbe, når du har lyst på noe ordentlig godt.
  • 25 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Sufflè:

  • 1
    Smelt smør i en kasserolle. Tilsett hvetemel og rør om.
  • 2
    Tilsett fløte og melk under konstant omrøring. Fortsett å røre til det har kokt opp. La det putre i ca. 3-4 minutter
  • 3
    Sett til side og avkjøl. Ha så i krabbe i hvitsausen. Smak til med salt.
  • 4
    Del eggehvitene fra eggeplommene og tilsett eggeplommene i hvitsausen med krabbe.
  • 5
    Stivpisk eggehvitene og vend de inne i krabbestanden i 3 omganger. Her er det viktig at det vendes forsiktig inn, slik at suffleen blir luftig og ikke kompakt.
  • 6
    Ha sufflemassen i smurte former. La det være igjen ca 1,5 cm fra toppen av formen.
  • 7
    Bak suffleene i ovn på 180 grader i ca. 12-15 minutter /(avhenger av størrelsen på formen.).
  • 8
    Server straks! Suffleen faller fort sammen. Server gjerne med litt eller stekt brød med meierismør til.

Relaterte oppskrifter

  • 4/5
    20 min Enkel Kos

    Krabbegrateng med pasta og estragon

  • 4/5
    20 min Enkel Kos

    Krabbe med hoisinmajones og tempuraperler

  • 5/5
    30 min Middels Kos

    Grillet spisskål med krabbe, smørsaus og sprø potet

  • 25 min Middels Kos

    Krabbe med syltet sopp, grillet kålrot og kefirdressing