Potetgalette med Krabbe, Gressløkmajones og Reddik

En potetgalette kalles også "Pommes Anna" og er tynne skiver av potet stekt i pannen. Sammen med en deilig grønn majones, fersk og fin krabbe og crunchy reddiker - er dette er rett som både smaker og ser imponerende ut!
  • 60 min
  • Middels
  • Kos
Lukk

Fremgangsmåte

  • Potetgalette:

  • 1
    Skrell og kutt potetene på en mandolin eller en ostehøvel.
  • 2
    Tilsett salt og vend det godt inn.
  • 3
    Legg de kuttede potene med salt i en sil, og la den "svette" vannet ut i ca 4-5 min. Klem forsiktig ut ytterligere væske etter en stund.
  • TIPS
    Dette gjør vi for å få ut vann og binde stivelsen i poteten, slik at det blir en homogen og fin potetkake.
  • 4
    Sett en panne på medium varme, og vent til den blir varm. Ha i ca. 2 ss smør - og 1 ss nøytral olje.
  • 5
    Tilsett potene i pannen og klem de ned i pannen, slik at det blir kompakt. Stek i ca fem minutter før du snur den og steker i fem minutter til.
  • TIPS
    For å snu ting i panna - ta det av varmen, legg en tallerken over pannen og snu opp ned. Så sklir du potetkaken (eller hva annet du måtte ville snu) tilbake i pannen - og setter pannen tilbake på varmen.
  • 6
    Har du en tykk potetkake, stek den videre i ovnen på ca. 140 grader. Om den er tynn og fin, er den gjennomstekt og skal nå hvile på en fjøl i noen minutter.
  • Grønn Olje:

  • 7
    Start først med å blande gressløken og solsikkeoljen i en blender. Kjør så til en puré.
  • 8
    Kok deretter puréen på lav varme i 6-8 minutter. Trekk kjelen til side og la den stå i 5 minutter før den siles forsiktig over i ønsket beholder. La den stå for å bli kald.
  • TIPS
    Dette er en teknikk som gir oss grønn olje som tåler oppvarming til en viss grad. Den vil også være syrestabil. Det er en enkel og imponerende teknikk - og kan benyttes med de aller fleste urter. Bruker vi urter med lite farge, kan vi fargejustere med spinat. Oljene holder seg i kjøleskapet i flere uker, og fryses de - opptil år.
  • Grønn Majones:

  • 9
    Pisk sammen 2 eggeplommer, sitronsaft og salt.
  • 10
    Spe inn en tynn stråle med den grønne oljen du har laget og rør konstant.
  • 11
    Når du har spedd inn ca 200g grønn olje, har du mest sannsynlig en fin konsistens, men spe til du har ønsket konsistens og smak til med salt og sitron.
  • TIPS
    Husk å romtemperere egg. Kalde egg er hovedgrunn nummer 1 for at majoneser sprekker!
  • Sette sammen:

  • 12
    Legg potetkaken på et serveringsfat og topp den med krabbe og ønsket garnityr. Fordel utover hele potetkaken og del med en god venn eller to!
  • TIPS
    Ha majonesen over i en sprøytepose, og fordel små "prikker" med majones rundt på potetkaken for en proff finish!

Relaterte oppskrifter

  • 40 min Enkel Kos

    Sprø Kokosfriterte Krabbeklør

  • 5/5
    50 min Middels Kos

    Kam Heong Krabbe

  • 5/5
    40 min Enkel Kos

    Buttermilk Crab

  • 5/5
    150 min Middels Kos

    Krabbekaker med grønn curry