Hjemmelaget streetfood med krabbe

Streetfood er en global mattrend som de siste årene har blitt svært populær, også i Norge. Smakfulle, sunne og raske retter, selges i økende grad, og mange av rettene kan lages med krabbe.

Konseptet `streetfood` har ingen klar definisjon, men beskrives gjerne som noe du kjøper fra en selger på gata, og som du kan konsumere med en gang. Nettopp fordi du ikke kan plukke ingredienser og komponere smaksopplevelsen som fra et fat, må hver «munnfull» inneholde eventuelt kjøtt, saus og annet tilbehør, og være en komplett smaksopplevelse som byr på alle ingrediensene på en gang.

Krabbe har både smak og konsistens som egner seg svært godt til bruk i streetfood. Her har vi derfor samlet oppskrifter på noen streetfood-retter med krabbe, som du fint kunne kjøpt på gata, men som du like gjerne kan nyte hjemme på ditt eget kjøkken.

Steambun med krabbe og karrimajones

Steambuns, et luftig og dampet brød, fungerer ypperlig som «beholder» for gode ingredienser, og krabbe er intet unntak. Krabbe og karri gir noen herlige munnfuller, og er enkelt og raskt å spise. Passer både som forrett og hovedrett, eller som kosemat.

Krabbefritters med ketchup

Krabbefritters med ketchup

Klar for deilige nuggets av krabbe, med hjemmelaget ketchup? Retten er enkel å servere og spise, og dessuten er det lett å legge til flere spennende dipper, som hjemmelaget aioli. God som forrett, siderett eller som kos til tv-kvelden.

Krabbesliders

Krabbesliders er smakfulle og sunne, og kan kombineres med utallige dressinger og krydder. I denne retten med chili, cayenne og hvitløk får du en frisk slider med snert i. Funker på grillen, men kan like gjerne steikes i panna.

Sprø won-ton tacos med krabbe

Dette er en krabberett med skikkelig krønsj i. Friterte won-tons fylt med krabbe, er et godt alternativ til den meksikanske tacoen. Med enkle ingredienser får du en ordentlig smaksbombe, som det fort frister å lage igjen. Og igjen.

Ramen med krabbeklør og currysuppe 

Denne kinesiske retten har de siste årene blitt veldig populær på verdensbasis, og også i Norge. Opprinnelig en nudelsuppe med grønnsaker og kjøtt eller fisk, men med krabbe som hovedingrediens får den en herlig vri.