Her går det helt fint å kjøpe tørket pasta i den formen du vil - ellers så har du kanskje potet til overs og kan lage Gnocchi? Her er bestemmer du selv, men om du ønsker å lage Cavatelli for hånd - har du oppskriften her
Pasta:
1
Alle ingrediensene røres sammen, og eltes til en fast deig. La deigen hvile i plastfilm eller zip-lock-pose i kjøleskapet i 2 timer før bruk.
2
Kjevle deigen flat på ca 1,5 cm høyde. Kutt så videre i strimler på 1,5 cm som rulles i litt durum- eller semolinamel.
3
Kutt strimlene videre i 1 cm knotter. Plasser individuellt knottene på en gnocchispade og stram deigen rundt tommel eller baksiden på en skje.
4
Man kan forme på utallige måter; bruke gaffel, gnocchi-spade eller cavatelli-sveiv. Felles for alle - er at de stort sett kokes al dente i saltet vann. I ca. 4 minutter.
Rød pesto:
5
Ha alle ingredienser i en blender (kan også bruke stavmikser. Ha det da i en skål)
6
Kjør til en glatt og homogen masse. Er den for fast, tilsett mere olje. Smak til med salt.
7
Ha den røde pestoen over pastaen, og tillsett krabbe. Pynt gjerne med pinjekjerner, parmesan og en klunk olivenolje