Krabbe til middag

Krabbe byr på mye smak og er proppfull av gode næringsstoffer. I tillegg er krabbe en veldig anvendelig råvare, som gjør det enkelt å lage god retter som hele familien kan nyte.

Krabbe får du kjøpt i butikker med ferskvaredisk, eller som ferdigrensket krabbekjøtt i skjell i kjøledisken. Taskekrabben er ikke bare en god norsk råvare som vi nordmenn koser oss med. Det eksporteres også store mengder norsk krabbe til resten av verden. Et av landene det eksporteres mest krabbe til, er Frankrike, som er en stor konsument av norsk sjømat.

Det smakfulle krabbekjøttet er et spennende alternativ til tradisjonell fiskemat, så hvorfor ikke inkludere krabbe som 1 av 3 i uka?

Her har vi samlet noen retter som egner som ekstra godt til middag enten det er hverdag eller helg.

Bakt potet med krabbe, kryddersmør og gressløk

Krabbekjøtt gjør seg helt ypperlig i bakt potet med friskt kryddersmør. Smakskombinasjonen av rødløk og urter gjør dette til et festmåltid, midt i uka.

Byggrynsalat med krabbe, granateple og fetaost

Dette er en sunn og lett salatvariant med krabbe. Nydelige smaker som granateple, sitron og fetaost gjør den spennende, søt og salt på samme tid. En frisk og fargerik middagsrett.

Krabbegrateng med pasta og estragon

Den klassiske fiskegratengen når nye høyder med krabbe. Gratengen er enkel å lage og metter bra. Kan serveres med rundstykker eller en frisk salat. Estragon og sitron gjør krabbegratengen til en nydelig og frisk middagsopplevelse.

Bakt krabbe i folie

Middager som nærmest gjør seg selv er alltid populært. Med ovnsbakte grønnsaker, potet og krabbe blir denne retten fort en favoritt. Krabbe i folie er en svært smaksrik rett, som er klar på 20 minutter.

Krabbe pytt i panne

Pytt i panne er mettende og enkelt. Denne retten er selvfølgelig med krabbe, smakfull og passer til store og små. Server gjerne med godt brød og kryddersmør som ekstra tilbehør.

Krabbeoppskrift, pepperkrabbe

Pepperkrabbe

Denne retten passer til mange ulike anledninger; som tapas, til krabbelag eller som hverdagsmiddag.

Pepperkrabbe er enkelt å lage, og med ingredienser som ingefær, chili og Ketjap manis har du en middag som det garantert vil friste å spise igjen og igjen.

Risoni med krabbe, tomatvinaigrette og urter

Risoni er nok noe flere kunne laget oftere. Risoni, eller orzo, er minipasta formet som riskorn. Denne retten er sunn, enkel og tar bare 25 minutter å lage. Ypperlig mat for en travel hverdag.