Smakene som mange blir glad i når de besøker Asia er det fullt mulig å gjenskape hjemme, også fra bunnen av. I asiatisk matlaging er mange retter enkle, med fokus på gode råvarer og at maten skal samle familien. Rettene kjennetegnes også med at ingrediensene kuttes i små biter, slik at maten tar kort tid å tilberede.
Mange forbinder svin med asiatiske retter, men flere asiatiske matkulturer inkluderer sjømat i sine retter. Så hvorfor ikke gjøre det samme?
Her har vi samlet oppskrifter som gir deg smaker fra verdensdel med et stort spenn av smakfulle matkulturer.
Sprø vårruller med krabbe, sweet chilisaus og papayasalat
En asiatisk klassiker med krabbe. Vårruller er overraskende enkle å lage, og for et ekstra godt lite måltid har vi her tatt med en papayasalat som tilbehør.
Grillet naanbrød med krabbe-masala og agurk marinert i yoghurt
Indisk mat er spekket med gode krydder. Denne retten er intet unntak i så måte. Masala er nok kjent for de fleste nordmenn, og gjør seg utrolig godt sammen med krabbe. Med grillet eller oppvarmet naanbrød og yoghurtmarinert agurk, får du en deilig indisk rett.
Pannekake til middag trenger ikke å være kjedelig. Krabbe passer til alt, som denne retten nok er et bevis på. Her har vi en variant fylt med krabbe, salat, agurk, gulrot og hoisinsaus, toppet med chilimajones. Pannekaker vil ikke bli det samme igjen.
Dumplings er enkelt forklart «deig pakket rundt fyll». I denne retten benytter vi gyoza-ark, som fylles med krabbe og kål, smaksatt med ingefær, vårløk, soyasaus og kinesisk eddik. Dette gir deilige munnfuller og smak av det fjerne østen.
Sushi er enkelt å spise og enkelt å lage. Denne makien med chilimajones er en skikkelig digg godbit, som du lager på 30 minutter. Sammen med syltet ingefær, soyasaus og wasabi trenger du ikke å forlate hjemmet for å få en smak av Japan.
Denne retten er en enkel og spicy krabberett, som passer vel så godt på festbordet som til helgekosen.